Gjenden 80 skelete misterioze me duar të lidhura nga mbrapa një varr masiv

Ekspertët po analizojnë 80 skelete të gjetur me duar të lidhura pas shpine për të përcaktuar datën kur janë vendosur në një varr masiv.

Kockat që mendohet se kanë qenë atje me shekuj, u gjetën në West End Farm off Brackley Road, në Buckingham.

Arkeologët thonë se do të datojnë radiokarbonin e trupave për të përcaktuar se kur ishin gjallë.

Shkencëtarët thonë se skeletet datojnë para shekullit të 18 -të dhe mund të gjurmohen qysh në kohën romake. Trupat u hodhën në një gropë varrimi masiv dhe jo në një varrezë të “organizuar”. As ata nuk u gjetën në pozicione që zakonisht shiheshin në varrosjet e krishtera.

Ato mund të datojnë në kohën anglo-saksone ose gjatë Luftës Civile Angleze, sipas raporteve. Një teori tjetër sugjeron se ata mund të jenë trupa kriminelësh të varur në trekëmbësh.

Nuk u gjetën sende të çmuara dhe arkeologët i hoqën shpejt eshtrat para se gjuetarët e thesareve të bënin punën e tyre në West End Farm, Buckingham.

Cllr Robin Stuchbury po bën thirrje që Këshilli Buckinghamshire të përgatisë një raport të përkohshëm për të sqaruar atë që ndodhi dhe në çfarë periudhe mund të jenë varrosur këto trupa.

Historiani Ed Grimsdale ka thënë për BBC se ai beson se skeletet janë anglo-saksone dhe mund të jetë një nga gjetjet më të mëdha të këtij lloji.

Grimsdale, një historian për Muzeun Buckingham Old Gaol dhe Shoqërinë Buckingham, tha: Ky është potencialisht gjetja më e madhe e të burgosurve të ekzekutuar në të gjithë jugun e Anglisë në kohët anglo-saksone.

Periudha anglo-saksone zgjati nga 410 në 1066. Këshilli Buckinghamshire do ta diskutojë çështjen në mbledhjen e Kabinetit të tij më 13 Shtator. /tvklan.al