Gjenerata e 8-të e VW Golf mund të jetë e fundit e këtij lloji

Një nga makinat kompakte më të njohura në botë – VW Golf – mund të mos vije me një model të ri për shkak të kostove në rritje që lidhen me zhvillimin e automjeteve me motor ICE dhe rregulloreve gjithnjë e më të rrepta të emetimit.

Siç është vënë në dukje nga Thomas Schäfer, CEO i VW, EV-të bëjnë një rast më të mirë për segmentet më të vogla pasi ato së shpejti do të jenë më të përballueshme se automjetet me djegie të brendshme, përcjell Telegrafi.

Dhe një raport i botimit gjerman Welt nga muaji i kaluar që u zbulua nga Motor1, sugjeron që gjenerata e tetë aktuale VW Golf mund të jetë e fundit e këtij lloji.

Më konkretisht, Thomas Schäfer tha: “Do të duhet të shohim nëse ia vlen të zhvillohet një automjet i ri që nuk zgjat plot shtatë apo tetë vjet”, duke shtuar se një lëvizje e tillë do të ishte “jashtëzakonisht e shtrenjtë”.

Drejtori Ekzekutiv pranoi se ata po punojnë për një “ndryshim të pamjes” për Golfin aktual, por tha se fati i modelit do të vendoset në dymbëdhjetë muajt e ardhshëm.

Një gjë e tillë nuk tingëllon aq befasuese nëse konsideroni se vendet e BE-së kanë rënë dakord të shesin vetëm automjete me emetim zero nga viti 2030.