Gjysmëhëna e Kuqe Turke dërgon 3.4 milionë dollarë ndihmë për Gazën

Fatma Meric Yilmaz

Gjysmëhëna e Kuqe Turke ka dërguar ndihma në vlerë prej më shumë se 3.4 milion dollarë në Gaza.

Duke iu drejtuar një ngjarjeje në Stamboll, kreu i organizatës, Fatma Meric Yilmaz, tha se Gjysmëhëna e Kuqe mori rreth 500 milion lira (17.3 milion dollarë) donacione dhe 20 përqind ishin dërguar tashmë si ndihmë të menjëhershme.

Gjysmëhëna e Kuqe dërgoi gjithashtu ndihmë fizike humanitare nga Turqia në 11 avionë dhe dy anije. /mesazhi