Greqia miraton paketën prej 500 milion euro për të kapërcyer krizën energjetike

Thodoris Skylakakis

Qeveria greke ka vënë në dispozicion të qytetarëve paketën prej rreth 500 milion euro për të trajtuar krizën energjetike që ka kapluar Europën dhe botën.

Subvencioni i zbritjes së energjisë elektrike është dyfishuar, me koston totale të vlerësuar në 326 milionë euro. Shtesa e ngrohjes forcohet, duke zgjeruar kriteret e përfshirjes, në mënyrë që të mbulojë më shumë se 1.000.000 familje, raportojnë mediat greke.

Më shumë se një milion përfitues pritet të marrin ndihmën e ngrohjes këtë vit, ndërsa kriteret e pronës dhe të ardhurave janë rritur ndjeshëm,joftoi zëvendësministri i Financave Thodoris Skylakakis në specializimin e masave të mbështetjes së qytetarëve:

Theksohet se lejimi i ngrohjes këtë vit do të merret edhe nga ata që përdorin gaz natyror.

Kostoja minimale nga 80 euro shkon në 100 euro, ndërsa maksimalja nga 650 euro në 750 euro.

Gjithashtu, rritja për familjet varion nga 36% për një familje pa fëmijë në 68% për një familje me 3 fëmijë.

Shuma e përgjithshme për lejimin e ngrohjes do të jetë 168 milionë, nga 84 milionë sa ishte vitin e kaluar. /tiranapost