Guvernatorja e parë e Bankës Qendrore të Turqisë merr zyrtarisht detyrën

Guvernatorja e sapoemëruar e Bankës Qendrore të Turqisë, Hafize Gaye Erkan, mori detyrën të premten.

Guvernatorja e sapoemëruar e Bankës Qendrore të Turqisë, Hafize Gaye Erkan, mori detyrën të premten.

Duke folur në ceremoninë e dorëzimit të mbajtur në kryeqytetin Ankara, Erkan falënderoi paraardhësin e saj Sahap Kavcioglu për përpjekjet e tij gjatë mandatit të tij.

“Ti [Kavcioglu] ke përballur një periudhë të vështirë me ekipin tënd,” tha Erkan, gruaja e parë drejtuese e bankës.

Erkan, 41 vjeç, mori një diplomë bachelor në inxhinieri industriale nga Universiteti Bogazici i Stambollit, duke u diplomuar si valediktor dhe një doktoraturë në kërkimin operacional dhe inxhinieri financiare në Universitetin Princeton.

Erkan gjithashtu përfundoi dy programe trajnimi për shkencat e menaxhimit në Shkollën e Biznesit të Harvardit dhe udhëheqjen në Universitetin Stanford.

Me një numër postesh kryesore në kompanitë e mëdha nën brezin e saj, ajo shërbeu si bashkë-CEO e First Republic Bank me bazë në SHBA dhe anëtare e bordit të drejtorëve në Marsh McLennan, një firmë shërbimesh në fushat e rrizkut, strategjisë dhe sigurimit, një drejtore menaxhuese e bankës së investimeve Goldman Sachs dhe anëtare e bordit të firmës së bizhuterive Tiffany & Co.

Erkan, gruaja e parë nën moshën 40 vjeç që mban titullin e presidentit ose CEO në një nga 100 bankat më të mëdha të Amerikës, arriti në listat “40 nën 40” të San Francisco Business Times dhe Crain New York Business.

Në vitin 2019, Erkan u përfshi në listën e Crain “Gratë e shquara të Bankës dhe Financës” dhe American Banker “Women to Watch”. /mesazhi