Hamasi: Agresioni izraelit në Gaza sinjalizon dështimin e ushtrisë

Izzat al Rishq

Grupi palestinez Hamas tha se “çmenduria sioniste” e drejtuar kundër civilëve palestinezë në Gaza pasqyron dështimin e ushtrisë izraelite përballë rezistencës.

“Çmenduria sioniste kundër civilëve sinjalizon dështimin e plotë të ushtrisë pushtuese përballë rezistencës dhe një pasqyrim të terrorit sionist nga zhvillimet më të mëdha”, tha kreu i Hamasit, Izzat al Rishq, në një deklaratë në Telegram.

Ai theksoi “nazizmin e ushtrisë pushtuese, siç zbulohet në disa imazhe në Kompleksin Mjekësor Shifa në qytetin e Gazës, ku u krye masakra më e keqe në botë kundër sektorit të shëndetësisë”.

“Pozicioni pjesëmarrës amerikan dhe mbështetës perëndimor ndaj çmendurisë sioniste ka qenë dhe mbetet një faktor në zgjerimin e konfliktit në rajon”, shtoi ai.