Historike: Për herë të parë, një tren i nisur nga Kina mbërrin në Londër

Treni i parë nga  Kina në Britaninë e Madhe mbërriti në stacionin e tij të fundit në Londër.

Treni i mallrave, që mbante 5.1 milionë dollarë vlerë  malli, u nis nga Yiwu në Kinë ditën e Vitit të Ri.

Rruga prej 12.000 kilometrash kaloi nëpër nëntë vende, përfshirë Kazakistanin, Rusinë, Gjermaninë dhe Francën.

Është shpresuar se ky shërbim i ri do të bëhet me një kosto-efektive në mënyrë për të rritur lidhjet tregtare mes Britanisë së Madhe dhe Kinës, shkruan “BBC”/SYRI.net/