I dërguari palestinez i OKB-së apelon për veprim nga GJNP-ja

I dërguari palestinez i OKB-së, Riyad Mansour, ka kërkuar veprim nga Gjykata Ndërkombëtare Penale (ICC), duke iu drejtuar një sesioni të asamblesë së palëve në Statutin e Romës.

Mansour akuzoi Izraelin për shkatërrimin e kërkesave bazike të jetës në Gaza, duke synuar spitalet, strehimoret e OKB-së, xhamitë, kishat dhe viktimizimin e fëmijëve, të sëmurëve dhe të pambrojturve. Ai theksoi rëndësinë e dhënies së drejtësisë nga GJNP-ja për palestinezët dhe paralajmëroi kundër standardeve të dyfishta, duke deklaruar se dështimi për të mbajtur përgjegjës udhëheqësit izraelitë do të minonte misionin e gjykatës.