I kërkuari për vrasjen e Ivanoviqit organizon koncert për krishtlindjet ortodokse në një fshat të Gjilanit

Milan Radojciq, i dyshuar për vrasjen e ish-politikanit serb Oliver Ivanoviq, nga arratia po merret me organizim të festave. I njohur si shefi i nëntokës në Veri të Kosovës, që zyrtarisht është nënkryetar i Listës Srpska, Milan Radojciq, po organizon ndejë në fshatin Kufcë të Epërme të Gjilanit, me rastin e krishtlindjes ortodokse më 7 janar. Radojciq, i cili kërkohet nga policia e Kosovës si i dyshuar për vrasjen e Ivanoviqit në janar të vitit të kaluar, përmendet në disa postera si organizator i festës në Gjilan. “Në Kufcë të Epërme, organizim nga banorët për krishtlindjen ortodokse, nën patronatin e Milan Radojciqit”, shkruhet në posterët, ku kumtohet se qytetarët serbë do t’i argëtojë këngëtarja Adrijana Radonjiq dhe Maskarada Band, transmeton “Gazeta Express”. Nuk dihet nëse nënkryetari i arratisur i Listës Srpska po planifikon të jetë pjesë e festës së tij, megjithatë ndaj tij është lëshuar urdhërarrest, sipas kërkesës së Prokurorisë Speciale. Policia e Kosovës më 23 nëntor bastisi disa shtëpi në Veri, mes tyre edhe shtëpinë e Radojciqit, i cili kishte ikur nga aty. U arrestuan disa persona, ndërsa edhe më tutje nënkryetari i Listës Srpska mbetet në listën e të kërkuarve kryesorë për vrasjen e Ivanoviqit. Dy ditë pas bastisjes, Radojciq u shfaq në publik nga Beogradi dhe tregoi se ndodhej në Serbi. Oliver Ivanoviq, kryetar i SDP’së dhe ish-ministër i Qeverisë së Kosovës, u vra më 16 janar të vitit 2018, në Veri të Mitrovicës.