Izraeli aprovon kolonitë më të mëdha të paligjshme që nga viti 1992

Izraeli ka dhënë dritën e gjelbër për ndërtimin e më shumë se 8000 vendbanimeve të reja në Bregun e pushtuar Perëndimor, ku një e treta prej tyre do të shkojnë në ndërtim menjëherë. Lajmin e bëri të ditur për Reuters ministri i mbrojtjes Avigdor Lieberman.

Pjesa më shqetësuese është se këto janë vendbanimet më të mëdha në territoret e pushtuara që nga viti 1992.

Bregu i pushtuar Perëndimor edhe me ligjer ndërkombëtare konsiderohet si territor palestinez, dhe kolonitë hebreje janë dënuar edhe me konventa ndërkombëtare.

Por përkundër kesaj, Izraeli ka vazhduar me ndërtimet e paligjshme, dukë tkurrur edhe më tej territoret palestineze, dhe duke instaluar kolonët e rinj që vijnë nga vise të tjera. /MESAZHI/