Katari mirëpret vendimet e GJND-së për Izraelin

Katari mirëpret vendimin e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë që urdhëron ndalimin e operacioneve ushtarake izraelite në Rafah, lejimin e më shumë ndihmave në Gaza, misionet për gjetjen e fakteve dhe paraqitjen e një raporti brenda një muaji.

“Ai gjithashtu shpreh shpresën e tij se vendimi duhet të hapë rrugën për një armëpushim të menjëhershëm, gjithëpërfshirës dhe të përhershëm në Rripin e Gazës”, tha ministria e jashtme në një deklaratë.

Autoritetet izraelite duhet “të angazhohen plotësisht për zbatimin e të gjitha dispozitave” të urdhëruara nga ICJ, duke shtuar se Këshilli i Sigurimit i OKB-së duhet të marrë masa për të mbrojtur civilët në Gaza, tha ministria. /mesazhi