Katër vite burg por në fund lirohet nga të gjitha akuzat

Ibrahim Halawa, një irlandezo-egjiptian i cili u burgos në Egjipt për katër vjet, është liruar nga të gjitha akuzat që një gjykatë e Kajros.

Gjatë një seance të gjatë dhe të mundimshme kundër të burgosurve politikë në Egjipt, u lexuan vendimet për 500 të burgosur, përfshirë Halawa-n dhe shtetasin amerikan Ahmed Etiwy.

Etiwy u dënua me pesë vjet burg për rolin e tij në protestat e vitit 2013 në Kajro, megjithatë Halawa u lirua nga të gjitha akuzat që prej arrestimit të tij në gusht 2013 kur ai ishte 17 vjeç.

Halawa “kërceu nga gëzimi” dhe përqafoi të burgosurit e tjerë kur u lexua verdikti. Krahas Halawas, motrat e tij Sumaja, Fatima dhe Umeima u liruan nga të gjitha akuzat. /MESAZHI/