Këshilli i Sigurimit nuk mund vetëm të flasë për Gazën, ai duhet të veprojë

Nicolas de Riviere

Këshilli i Sigurimit i OKB-së duhet të lëvizë përtej diskutimeve dhe të ndërmarrë veprime për t’i dhënë fund luftës në Rripin e Gazës, tha të martën i dërguari i Francës në OKB.

“Këshilli i Sigurimit nuk mund të flasë thjesht, Këshilli i Sigurimit duhet të veprojë,” u tha Nicolas de Riviere gazetarëve në Nju Jork përpara një sesioni urgjent të mbyllur në këshill.

Duke theksuar nevojën urgjente për një armëpushim në Gaza dhe lirimin e pengjeve, de Riviere kujtoi se Franca denoncoi sulmin ajror të dielën në një kamp për personat e zhvendosur në Rafah që vrau të paktën 45 njerëz, kryesisht gra dhe fëmijë.

Ai tha se operacionet e Izraelit duhet të përfundojnë sipas vendimit të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë.

Duke vënë në dukje angazhimin e Francës për ndërtimin e një shteti për palestinezët, de Riviere tha: “Është koha që ky Këshill të marrë masa dhe të miratojë një rezolutë të re.”

Ai gjithashtu nënvizoi se këshilli duhet të përmbushë detyrën e tij.