Komandanti që ia zbukuroi islamin pushtuesit bizantin (Video)

Lufta mes perandorisë osmane dhe asaj bizantine i ka gjurmët edhe sot në vende të ndryshme të Turqisë dhe më tej.

Luftrat bizantine-osmane ishin një sërë konfliktesh vendimtare midis turqve osmanë dhe bizantineve që çuan në shkatërrimin përfundimtar të Perandorisë Bizantine dhe ngritjen e Perandorisë Osmane.

Në vitin 1204, kryeqyteti bizantin i Konstandinopojës ra dhe u pushtua nga kryqtarët, një moment i rëndësishëm mes Lindjes dhe Perëndimit. Perandoria Bizantine, e dobësuar tashmë, u la e ndarë dhe në kaos.

Por si ndodhi që një komandant i njohur bizantin, Ares-i, të pranoj islamin pas shumë komplotesh ndaj komandantit të njohur Ertugrul Gazi, djali i themeluesit të perandorisë Osman, pasi Ertugrul vendosi të mos e vras, edhe pse kishtë mundësi.

Një sekuencë filmike që tregon shpirtin e vërtetë të besimit! /MESAZHI/