Kryeministri palestinez thotë se Izraelit duhet ti vendosën sanksione

Mohammad Shtayyeh

Kryeministri palestinez Mohammad Shtayyeh, duke folur në Forumin e Dohas, bëri thirrje për sanksione ndaj Izraelit, duke deklaruar se nëse Izraeli vepron mbi ligjin ndërkombëtar, duhet të përballet me pasoja.

Ai theksoi se Izraeli nuk duhet të lejohet të vazhdojë të shkelë standardet ndërkombëtare humanitare dhe ligjore.

Komentet e Shtayyeh morën duartrokitje nga audienca prej afro 500 personash.

Përveç kësaj, ai ia atribuoi mizoritë aktuale në Gaza Shteteve të Bashkuara. /mesazhi