Kuba i bashkohet çështjes së gje’nocidit të Afrikës së Jugut kundër Iz’raelit në GJND

Kuba ka vendosur t’i bashkohet çështjes së Afrikës së Jugut në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë (ICJ) mbi gjenocidin e pretenduar të Izraelit në Rripin e Gazës, ka njoftuar Ministria e Jashtme Kubane në një deklaratë.

Ministria tha se Kuba dëshiron të “kontribuojë sa më shumë që të jetë e mundur … për t’i dhënë fund gjenocidit të kryer kundër popullit palestinez”.

“Izraeli, me pandëshkueshmëri totale, i mbrojtur nga bashkëpunimi i qeverisë amerikane, injoron detyrimet e tij si Fuqi pushtuese sipas Konventës së Katërt të Gjenevës”, tha ministria.

“Gjenocidi, aparteidi, shpërngulja e detyruar dhe ndëshkimi kolektiv nuk kanë vend në botën e sotme dhe as nuk mund të tolerohen nga komuniteti ndërkombëtar. Drejtësia dhe respekti për Kartën e OKB-së dhe të drejtën ndërkombëtare duhet të mbizotërojë”, shtoi ai.

Vende duke përfshirë Kilin dhe Spanjën i janë bashkuar gjithashtu Afrikës së Jugut në çështjen e saj kundër Izraelit për gjenocid të supozuar në luftën e tij ndaj popullit palestinez në Gaza.