Ky është vendi i parë evropian që do t’iu dërgojë paralajmërime shoferëve se afër tyre ka ndodhur një aksident

Një aksion i ri, dhe do të thoshim revolucionar, në Danimarkë.

Administrata Rrugore Daneze po punon me Volvo Cars për të mundësuar në kohë reale paralajmërimet e aksidenteve të trafikut dhe aksidenteve direkt në sistemin e informacionit argëtues.

Kjo nismë revolucionare quhet Accident Alert dhe bazohet në standardin evropian të të dhënave dhe shënon një përparim të rëndësishëm në teknologjinë e sigurisë rrugore.

Nëpërmjet këtij partneriteti, automjetet Volvo deri në tetë vjeç do të marrin paralajmërime të menjëhershme për aksidentet e trafikut që kanë ndodhur aty pranë.

Pronarët e modeleve të përputhshme mund të kenë qasje pa probleme këtë shërbim pa hapa ose kosto shtesë, por mundësia e ndarjes së të dhënave anonime, duke përfshirë informacionin e vendndodhjes, është e nevojshme për të marrë këto sinjalizime.

Qasja proaktive e Volvo po zgjerohet përtej Danimarkës, me plane për të zbatuar paralajmërimet e trafikut në vende të tjera evropiane.

Automjetet e prodhimit suedez të regjistruara jashtë vendit që udhëtojnë për në Danimarkë do të marrin automatikisht paralajmërime daneze.

Autoriteti Rrugor Danez synon të zgjerojë bashkëpunimin me prodhues të tjerë veturash, duke inkurajuar përpjekjet e përbashkëta për të rritur sigurinë rrugore në të gjithë Evropën.