Largohet nga përdorimi gazin që dyshohet se shkaktoi vdekjet në QKUK

Zyra e drejtorit të përgjithshëm e Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës, në krye me Curr Gjocajn ka marrë sot vendim që të heq nga përdorimi gazin Oksidull, me të cilin pacientët kanë kryer intervenimet në sallën e operacionit në QKUK.

Ky vendimi i SHSKUK-së ka ardh pas raportimit për tri vdekjet e dyshimta në QKUK që kanë ndodhur me datën 7 shtator të këtij viti e që dyshohet se ato vdekje kanë ardhur si pasojë e përdorimit të gazit Oksidull (N20) të cilin e ka prodhuar pa licencë kompania “Bubeari Komerc”. Ndërkohë që sallat operative në klinikën e Kirurgjisë sipas kësaj zyre ende nuk janë futur në përdorim.