Liria nuk vjen pa i rrëzuar statujat nga mendjet dhe zemra tona

Hoxhë Vladimir Kera

8 dhjetor 1991 shënon lëvizjen e parë të studentëve për liri. Por sot pas 33 vitesh na bën të kuptojmë më shumë se kurrë se liria nuk vjen pa i rrëzuar statujat nga mendjet dhe zemra tona.
——-
Kështu tha Profeti Muhamed (a.s) kur u ballafaqua me statujat në Meke: “Nëse nuk i thyejmë “rrëzojmë” idhujt në brendësinë e zemrave dhe në thellësitë e mendjeve, nuk vlen rrëzimi përpara syve”.

Nga: Hoxhë Vladimir Kera