Me këto dy ushqime mund ta parandaloni kancerin e zorrës së trashë

Kanceri i zorrës së trashë është një nga llojet më të pëhapura të kancerit, i cili prekë zakonisht personat mbi moshën 60-vjeçare.

Sipas studimeve, ju mund t’i shpëtoni kancerit të zorrës së trashë vetëm duke u ushqyer me ushqime të shëndetshme dhe natyrale. Dy ushqimet që konsiderohen si magjike për shëndetin e zorrëve janë: brokoli dhe lakra jeshile.

Shkencëtarët nga Universiteti i Londrës zbuluan, se këta dy janë përbërësit kryesorë, të cilët e zbusin acarimin e zorrë së trashë si dhe e parandalojnë kancerin dhe sëmundjet e zorrës së trashë.

Sipas informacioneve, prania e disa përbërësve shumë të rëndësishëm për shëndetin në këto dy produkte i sigurojnë këto vlera. Sipas ekspertëve që këto produkte të japin efekt, duhet t’i konsumoni së paku dy herë në javë.

Krahas këtyre dy produkteve, ekzistojnë edhe disa të tjera siç janë lulelakra, spinaqi, avokado dhe frutat.