Më shumë se 300 milionë fëmijë përballen me abuzim seksual në internet çdo vit

Closeup of Password Box in Internet Browser

Më shumë se 300 milionë fëmijë në vit janë viktima të abuzimit dhe shfrytëzimit seksual në internet, sugjeron një studim i ri që vlerëson shkallën globale të krizës.

Studiuesit në Universitetin e Edinburgut zbuluan se një në tetë, ose 12.6% e fëmijëve në botë kanë qenë viktima të të folurit, ndarjes dhe ekspozimit ndaj imazheve seksuale dhe videove jo-konsensuale vitin e kaluar.

Kjo arrin në rreth 302 milionë të rinj, raporton Sky News, transmeton Klankosova.tv.

Për më tepër, 12.5% e fëmijëve në mbarë botën – 300 milionë – vlerësohet të kenë qenë subjekt gjatë vitit të kaluar ndaj nxitjeve në internet, të tilla si biseda seksuale të padëshiruara, duke përfshirë kërkesat për akte seksuale.

Veprat penale mund të marrin edhe formën e “shantazhit”, ku grabitqarët kërkojnë para nga viktimat për t’i mbajtur imazhet private.