Më shumë se 9 mijë pa’lestinezë mbahen në bu’rgjet iz’raelite

Shoqëria Palestineze e të Burgosurve thotë se në mesin e 9300 personave të mbajtur nga Izraeli janë të paktën 75 gra dhe 250 fëmijë.

Ajo ka theksuar se numri i përgjithshëm nuk përfshin të gjithë personat e arrestuar nga Izraeli në Gaza, duke vlerësuar se janë mijëra.

Autoritetet e burgjeve izraelite kanë njoftuar ndalimin e 899 palestinezëve nga enklava nën klasifikimin e një luftëtari të paligjshëm, tha grupi.