Mijëra aktivistë bllokojnë rrugët e Londrës, kërkojnë masa për ndryshimet klimatike

Mijëra aktivistë të mjedisit paralizuan pjesë të Londrës qendrore të hënën, duke bllokuar Marble Arch, Oxford Circus dhe Waterloo Bridge, në një përpjekje për të detyruar qeverinë të bëjë më shumë për të trajtuar ndryshimet klimatike.

Nën qiellin me diell, aktivistët këndonin këngë ose mbanin pankarta që lexonin “Nuk ka Planet B” dhe “Zhdukja është përgjithmonë”, në disa nga vendet më të vizituara të kryeqytetit.

Protestat udhëhiqen nga grupi britanik i klimës “Rebelimi i Zhdukjes” dhe do të përfshijnë demonstrata në 33 vende në mbarë botën gjatë ditëve të ardhshme.

“Kuptova se nënshkrimi i peticioneve dhe letra me shkrim nuk do të ishte e mjaftueshme. Nevojitet një veprim i vërtetë, “tha Diana McCann, 66 vjeçe, një tregtare vere në pension, nga Londra, duke mbajtur një flamur në mes të një rruge pa trafik. “Është si një luftë botërore. Ne duhet të shkojmë në një bazë lufte”.

“Rebelimi i zhdukjes”, i cili ka marrë vëmendjen mediatike me një protestë gjysmë të zhveshur në parlamentin britanik më parë këtë muaj, ka paralajmëruar anëtarët e saj se disa prej tyre mund të arrestoheshin për pjesëmarrje në mosbindjen civile të padhunshme.

Top Channel