Mijëra besimtarë falin namazin e Bajramit në Xhaminë e Madhe Ajasofja

Mijëra besimtarë muslimanë mëngjesin e sotëm kanë falur namazin e Bajramit në xhamitë në mbarë Türkiyen, duke shënuar fillimin e festës së Kurban Bajramit, raporton Anadolu.

Besimtarë të shumtë kanë falur namazin e Bajramit edhe në Xhaminë e Madhe Ajasofja (Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi).

Namazi i Bajramit u fal edhe në xhamitë e tjera të Istanbulit, si në xhamitë Suleymaniye, Fatih dhe Çamlıca.

Festa e Bajramit është një mundësi që njerëzit të vizitojnë njëri-tjetrin, veçanërisht më të rinjtë, të cilët gjithashtu mbledhin ëmbëlsira.