Miliona të uritur nga mbarë bota ndihmohen nga Gjysmëhëna Turke

Organizata humanitare turke “Gjysmëhëna e Kuqe” do të dërgoj ndihma per miliona njerëz në mbarë botën.

Duke folur për agjencinë Anadolu, Kerem Kinik, kryetari i organizatës, tha se përparësi ka Afrika Lindore dhe Jemeni, pasi keto vende jane me te goditurat nga uria.

“Në Afrikë Lindore dhe Jemen, jane nëntë milionë njerëz në nevojë urgjente për ndihmë, për shkak të thatësisë dhe urisë,” tha Kinik.

“Ne planifikojmë të kemi organizimie të Ramazanit në 19 vende, përfshirë Keninë, Etiopinë, Sudanin e Jugut, Pakistanin dhe Bangladeshin, si dhe disa vende të tjera në Azi, Evropë dhe Afrikë”, shtoi ai.

Gjysmëhena e Kuqe e Turqisë është organizata më e madhe humanitare në Turqi, dhe nder me efektivet ne bote. /MESAZHI/