Miratohet projektligji, veteranët kategorizohen në tri faza të luftës

Qeveria e Kosovës ka miratuar projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Veteranët e UCK-së i cili parasheh kategorizimin e pagave për kategoritë e dala nga lufta.

Ministri i Punës dhe Mirëqenies sociale, Arban Abrashi ka thënë se qëllimi i këtij projektligji është njohja e statutit të veteranit për këto kategori:

Veterani luftëtar i mobilizuar në luftë nga fillimi deri në fund.
Veterani nga 5 marsi 1998 deri në fund.
Veterani nga 31 marsi 1999 deri në fund.
Ky ligj parasheh se në rast se buxheti për pagesat tejkalon 0.7 të GDP-së të Buxhetit të paraparë, atëherë pensioni për kategorinë e tretë që është 120 euro do t’i nënshtrohet vlerësimit në përputhje me buxhetin e mjaftueshëm, raporton lajmi.net

Me ketë ligji karakterizohen edhe pagesat e pensioneve për tri kategoritë. Kategoria e parë 250 Euro, e dyta 170 dhe e treta 120.

Me këtë ligji themelohet edhe komisioni për kategorizimin e veteranëve.

Po ashtu Qeveria ka marr vendim për zgjatjen e mandatit të Komisionit Qeveritar për Njohjen dhe Verifikimin e Statusit të Dëshmorit të Kombi, Invalidit, Pjesëtarit apo të Internuarit të UÇK-së.