Mogherini në Kuvajt në përpjekje për zgjidhjen e krizës së Gjirit

Shefja për Politikës të Jashtme të Bashkimit Evropoian (BE), Federica Mogherini, mbërriti në Kuvajt të dielën, si pjesë e përpjekjeve për të zgjidhur krizën e Gjirit.Kriza u shkaktua si pasojë e ndërprerjes së marrëdhënieve diplomatike midis Katarit dhe vendeve arabe, të cilët akuzojnë Dohën se mbështet terrorizmin.

Mogherini është planifikuar të takohet me zyrtarë të lartë të Kuvajtit, të cilëve pritet t’u shfaq mbështetetjen e saj për ndërmjetësimin e Kuvajtit në drejtim të zgjidhjes së krizës, shkruan agjencia e lajmeve KUNA./Mesazhi/