Muftiu i Rusisë: Në 15 vitet e ardhshme, 30 përqind e rusëve do të jenë muslimanë

Moskva, Rusija - 06. mart 2018: Predsjednik Savjeta muftija Rusije Rawil Gaynetdin (na fotografiji) u razgovoru za Anadolu Agency istakao da broj muslimana u Rusiji bilježi rast prvenstveno zbog visoke stope nataliteta kao i zbog muslimanskih doseljenika iz zemalja Centralne Azije. ( Sefa Karacan - Anadolu Agency )

Myftiu i Rusisë Ravil Gajnetdin, parashikon se në 15 vitet e ardhshme përqindja e muslimanëve në vendin e tij do të rritet në 30 për qind të popullsisë së përgjithshme, ku aktualisht qëndron në shtatë për qind.

Në fjalën e tij në një konferencë në Duma-n e Shtetit mbi “historinë e Islamit në Rusi: tradita e patriotizmit dhe bashkëjetesës”, u tha se këto parashikime janë bazuar në mendimin e “ekspertëve me kompetencë të padiskutueshme”

“Ne kemi nevojë për dhjetra xhamive të reja me infrastrukturë të duhur kulturore dhe arsimor në qytetet më të mëdha të Rusisë”, tha Gajnetdin.

Ai gjithashtu foli për “pengesa artificiale të krijuara në Rusi për të penguar përhapjen e Islamit, e cila duhet të eliminohen”/tesheshi.com/