Në ajër për 19 orë… nga Singapori në fluturimin më të gjatë në botë për në…

epa06387215 The new Airbus A380 Singapore Airlines plane prepares to take off at the Airbus's delivery center in Colomiers, near Toulouse, Southern France, 13 January 2017. The A380 aircraft is the first of five new planes provided with the new cockpit. Singapore Airlines is first carrier in the world to operate the new Airbus A380 planes. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Duke nisur nga pasnesër, ‘Singapore Airlines’ do të bëjë një fluturim që do të jetë më i gjati në botë pa ndërprerje.

Bëhet fjalë për Singapor-New York, që do të zgjasë 19 orë. Udhëtimi 15.290 kilometra do të bëhet me një Airbus të ri A350-900, ku janë blerë 22 ekzemplarë dhe 45 të tjerë janë porositur.

Për të kompensuar peshën e 24 mijë litrave karburant, avioni do të mbajë më pak vende se një jet normal, 67 vende në business class dhe 94 në premium economy’.

Duke pasur parasysh gjatësinë e udhëtimit, kompania ka menduar për rehatinë e pasagjerëve, duke vënë në dispozicion materiale inovative dhe dritare më të mëdha, që japin mundësinë e një pamjeje më paronamike.

Mbas 18 tetorit fluturimet do të bëhen të përditshme.