“Ne jemi gra me burrat tanë, ndërsa jemi burra me të tjerët”

Hoxhë Halil Avdulli

Ata që lavdërojnë gratë në kurriz të burrave ose anasjelltas, janë thjesht vegla të përdorura nga ata që duan të shkatërrojnë diçka që quhet: familje, fëmijë normal, dashuri apo mirëkuptim.
Gratë u hyjnizuan në kohët e lashta, sepse të lashtët besonin se gratë ishin burimi i jetës, kështu që historikisht gjeni perëndi femra si dhe engjëj, dhe burrat u persekutuan për mijëra vjet.
Kur burri e zbuloi se jeta fillon edhe me pjesën e tij, ai theu skllavërinë e perëndisë femërore dhe filloi ekuilibri.
Për fat të keq gjate historisë shpesh u prish ky ekuilibër duke kaluar në arbitraritet të burrit ndaj gruas.
⚖️ Le të mbajmë ekuilibrin në rrugën tonë.

Nga: Hoxhë Halil Avdulli