Në shtëpi grumbullohen helme dhe alergjenë! Ato shkaktojnë kollitje dhe teshtitje

Lara Adler është një eksperte për toksinat mjedisore dhe ndau këshillat më të rëndësishme në lidhje me ajrin brenda ambienteve të banimit gjatë dimrit

“Qarkullimi i ajrit është më i rëndësishëm gjatë dimrit, sepse nëse nuk ka qarkullim ajri, mund të prisni që alergjenë, irritues dhe bashkime jostabile organike në shtëpinë tuaj do të ketë gjithnjë e më shumë”, ka thënë ajo.

“Shumë njerëz duan të kursejnë pak në ngrohje, prandaj mbyllin dritaret për të ngrohur shtëpinë, por ky është një gabim i madh. Duhet të ajrosni shtëpinë për shkak të grumbullimit të këtyre grimcave në ajër, ideale do të jetë që të paktën një dritare të jetë gjithmonë e hapur”, thotë Adler.

Nëse përdorni një pastrues ajri ose një pajisje që shton lagështi në ajër, pastrojeni rregullisht. Ato gjenden shpesh tek personat që kanë problem me sinuset, por nuk e dinë nivelin e vërtetë të ujit në ajër.

Nëse është nën 30% do të keni lëkurë të thatë, simptoma alergjie, madje edhe gjakrrjedhje nga hundët. Por nëse është më shumë se 50 për qind, keni mundësinë e mykut.

“Nëse blini një freskues ajri, blini atë që më lehtë pastrohet”, këshillon Adler.