Nëntë nga dhjetë njerëz në botë thithin ajër të ndotur

Nëntë prej dhjetë njerëz në botë thithin ajër të cilësisë së keqe, gjegjësisht jetojnë në rajone ku niveli i cilësisë së ajrit nuk përmbush standardet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), raporton Anadolu Agency (AA).

Ndotja ekstreme e ajrit mund të sjell deri tek problemet shëndetësore, në mesin e të cilave janë sëmundjet respiratore dhe kardiovaskulare. Sipas raportit të OBSH-së për shkak të ndotjes së ajrit humbin jetën rreth gjashtë milionë persona.