Netanyahu i kërkon komunitetit ndërkombëtar të qëndrojë i bashkuar kundër Iranit

Kryeministri izraelit, Benjamin Netanyahu thotë se Irani kërcënon paqen botërore dhe komuniteti ndërkombëtar duhet të rezistojë së bashku.

“Komuniteti ndërkombëtar duhet të vazhdojë të qëndrojë i bashkuar për t’i rezistuar këtij agresioni iranian, i cili kërcënon paqen botërore,” tha ai në një deklaratë të lëshuar nga zyra e tij në X.

Netanyahu deklaroi gjithashtu se udhëheqësi i shumicës në Dhomën e Përfaqësuesve të SHBA-së, Steve Scalise e thirri atë të hënën në mbrëmje për t’i shprehur mbështetje “për çdo vendim që Izraeli merr në dritën e sulmit iranian” dhe për të informuar kryeministrin për “iniciativën e tij për të avancuar në Kongres, në ditët e ardhshme, një sërë masash kundër Iranit dhe Izraelit”. /abcnews