OKB: Ndihma për Gazën ka rënë që nga fillimi i sulmit izraelit në Rafah

Stephane Dujarric

Stephane Dujarric, zëdhënës i shefit të OKB-së, thotë se rënia ka ndodhur që nga 7 maji, duke cituar numra nga Zyra për Koordinimin e Çështjeve Humanitare (OCHA).

“Kjo është për shkak të mbylljes së vendkalimit Rafah, pamundësisë për të marrë në mënyrë të sigurt dhe të vazhdueshme mallrat që janë hedhur në anën palestineze të kalimit Kareem Abu Salem [Kerem Shalom] dhe dërgesat e kufizuara nëpër pika të tjera hyrëse,” ai. tha.

Ai shtoi se operacionet humanitare dhe sociale të OKB-së në Rafah po detyrohen të mbyllen “njëra pas tjetrës” për shkak të zgjerimit të luftimeve.