Palestinë: Këtu janë disa nga zhvillimet kryesore gjatë natës

Zyra e OKB-së për Koordinimin e Çështjeve Humanitare i thotë OKB-së se një në gjashtë fëmijë nën dy vjeç në Gazën veriore vuan nga kequshqyerja akute dhe shpërdorimi.

Ushtria izraelite, e mbështetur nga buldozerët, ka sulmuar qytetin e Jeninit dhe kampin e refugjatëve Jenin në Bregun Perëndimor të pushtuar dhe ka shkatërruar infrastrukturën, përfshirë rrugët.

Shifrat e hershme tregojnë se rreth 15% e demokratëve amerikanë kanë votuar “të paangazhuar” në zgjedhjet presidenciale të Miçiganit në shenjë proteste ndaj politikave pro-izraelite të Joe Biden.

Biden ka rinovuar gjithashtu thirrjen e tij për ligjvënësit që të miratojnë një projekt-ligj të ndihmës së huaj që përfshin 14 miliardë dollarë për Izraelin, si dhe ndihmë për Ukrainën dhe Tajvanin.

Komanda Qendrore e Ushtrisë Amerikane ka thënë se ka rrëzuar pesë “mjete ajrore pa pilot të Houthive” të nisura nga Jemeni në anijet në Detin e Kuq.