Presidenti Erdoğan vlerëson përparimin e Türkiye-s në industrinë e teknologjisë – VIDEO

Presidenti turk Recep Tayyip Erdoğan vlerësoi sot përparimin e Türkiye-s në industrinë e teknologjisë, duke thënë se vizioni Lëvizjes Kombëtare të Teknologjisë i vendit do të arrihet së bashku me pjesëmarrjen e të rinjve, raporton Anadolu Agency (AA).

Lëvizja Kombëtare e Teknologjisë synon të forcojë kapacitetin njerëzor dhe infrastrukturor të Türkiye-s për të prodhuar produkte të teknologjisë së lartë në nivel kombëtar, për të forcuar pavarësinë ekonomike dhe teknologjike dhe për të zbatuar politika dhe praktika që do të çojnë në përparime në teknologjitë kyçe.

“Në përputhje me këtë qëllim, numri i teknoparqeve në vend është rritur në 92”, tha Erdoğan në një ceremoni të ndarjes së çmimeve për projektet shkencore nga nxënës të shkollave të mesme në Qendrën Kombëtare të Kongreseve dhe Kulturës Beştepe në Ankara.

Erdoğan tha se buxheti i nismës u rrit me 1 për qind për të forcuar kulturën e kërkimit dhe zhvillimit në vend.

Duke nënvizuar se ekonomia e vendit u rrit 7,3 për qind në tremujorin e parë të vitit 2022 në baza vjetore, ai tha: “Kjo është arsyeja pse normat e eksportit të vendit po thyejnë rekorde çdo muaj”.

Presidenti shprehu shpresën se këto shifra do të rriten edhe më tej, duke shtuar se pjesa e teknologjisë vendase në industrinë e saj të mbrojtjes është rritur në 80 për qind.

Duke iu referuar programit hapësinor të Türkiye-s, Erdoğan tha se vendi do të jetë në ballë të luftës hapësinore falë rinisë së tij të përkushtuar.

Presidenti Erdoğan gjithashtu përsëriti vendosmërinë e vendit në luftën kundër terrorizmit. /aa