Prezantohen veturat elektrike Smart (Video)

Koncepti smartvision EQ fortwo nuk përfshin timon ose pedale, dhe ka për qëllim që përdoruesit e makinave ta kenë më të lehtë ngasjen nëpër qytete. 

Grupi gjerman i makinave Daimler ka dhënë një shije për një koncept të ri të automjeteve që do të shfaqet si një model 1: 1 në Motor Show të Frankfurtit në shtator.

SmartVision EQ Fortwo është një makinë autonome me dy shtresa me makinë elektrike, e cila është projektuar për të përmbushur të gjitha aspektet kyçe të strategjisë Daimler CASE. Duhet të jetë në rrjet, autonome, ndarjen e makinave (ndarjen) dhe elektrike.

“Smart Vision EQ Fortwo është vizioni ynë i lëvizshmërisë urbane. Është koncepti më radikal për ndarjen e makinave të të gjithëve: plotësisht autonome, me aftësi maksimale komunikimi, miqësore, të personalizuar dhe në mënyrë të qartë, elektrike”, thotë Smart CEO Annette Winkler.

Siç është raportuar nga Autoblog, zgjuaria elektrike autonome përmban një bateri prej 30 kWh./Mesazhi/