Prishtina prapë kryeson me ndotjen më të lartë në botë (Foto)

Ndotja e ajrit në Prishtinë është rikthyer.

Në këto momente, në bazë të matjeve të ‘Air Quality Index’, ndotja në kryeqytet është 220 e cila është e përshkruar si e shumë e pashëndetshme.

Ndonëse disa ditë cilësia e ajrit ishte me e mirë për shkak të erërave dhe shiut, këto ditë temperaturë të ftohtë, ndotja është rritur.

Prishtina për disa javë me radhë ka prirë në listën e qytetëve me të ndotura, sipas matjeve të Ambasadës Amerikane e cila ka monitoruar gjendjen e ajrit.