Prokuroria Speciale ngritë aktakuzë ndaj aktivistëve të VV-së

Prokuroria Speciale ka njoftuar se ka ngritur aktakuzë pranë Departamentit për Krime të Rënda të Gjykatës Themelore në Prishtinë, kundër të pandehurve Atdhe Gashi, Frashër Krasniqi, Egzon Haliti dhe Adea Batusha, të gjithë aktivistë të Lëvizjes Vetëvendosje

Prokuroria thotë se aktakuza është ngritur “për kryerjen e veprës penale të terrorizmit, e paraparë në neni 136 paragrafi 1, lidhur me neni 135 paragrafi 1, nën paragrafi 1.7, lidhur me neni 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës”.

Ndërsa, për të dyshuarin Petrit Ademi, në mungesë të provave, kanë pushuar hetimet. Po ashtu njoftohet se hetimet kanë pushuar edhe për tashmë të ndjerin Astrit Dehari. Ky i fundit vdiq në Burgun e Prizrenit, në rrethana ende të pasqaruara plotësisht.

“Në aktakuzën e ngritur ndër të tjerat thuhej së të pandehurit kanë vepruar si grup i organizuar, me qëllim që të shkaktojnë frikësimin serioz të popullsisë dhe shkaktimin e ndjenjës se pasigurisë për qytetarët dhe institucionet e Republikës së Kosovës”, përfundon njoftimi.