Rusia: Nuk është raportuar asnjë viktimë nga vaksinat tona

Autoritet shëndetësor rus njoftoi se nuk është raportuar asnjë vdekje pas vaksinimit me vaksina ruse dhe ato nuk japin më shumë se 0.1% efekte anësore.

“Ne jemi duke monitoruar vazhdimisht sigurinë e vaksinave Covid-19. Që nga fillimi, nuk kemi regjistruar një rast të vetëm të vdekjes që rezulton nga përdorimi i vaksinave ruse të koronavirusit, ndërsa frekuenca e efekteve anësore nuk kalon 0.1%,” tha kreu i Roszdravnadzor Alla Samoilova.

Samoilova vuri në dukje se ekspertët po hetojnë në detaje çdo rast të reaksioneve anësore që ndodhin pas vaksinimit.