#SaveAleppo: Fotografitë që tregojnë se si lufta shkatërroi Aleppon, dikur qytet i ëndrrave (Video/Foto)

Me shekuj me radhë, Aleppo ka qenë qyteti më i madh i rajonit sirian dhe një nga qytete më të vjetra të banuara në botë. Me monumentet historike, arkitektura e tij mesjetare dhe trashëgiminë tradicionale, ky qytet fitoj titullin “Kapitali islamik i Kulturës 2006”.
Para fillimit të Luftës Civile sirianë në vitin 2011 dhe betejën e Aleppos 2012, ky qytet kishte një popullsi prej 2 milionë banorë.

Sot, qyteti tragjik ka mbetur vetëm fantazmë, duke pësuar shkatërrim të rëndë, më mijëra civilë të vdekur gjithandej rrugëve, shkruan lajmi.net.

Të gjitha palët në konflikt po përdorin fuçi bombash dhe armësh të ndryshme. Qindra njerëz janë detyruar të largohen nga atje, por qindra të tjerë kanë mbetur të bllokuar.

Marrëveshja për evakuimin e luftëtarëve kryengritës dhe civilëve nga pjesa lindore e Aleppos duket se ka ngecur, pasi aktivistët kanë raportuar se ushtria qeveritare ka nisur sërish granatimet në këtë qytet sirian.

Më poshtë do keni mundësi të shikoni disa fotografi që tregojnë efektin shkatërrues të luftës në Siri dhe Aleppo, dikur një vendi shumë i bukur.

 

aleppo-syria-before-and-after-28aleppo-syria-before-and-after-27aleppo-syria-before-and-after-26aleppo-syria-before-and-after-25aleppo-syria-before-and-after-22aleppo-syria-before-and-after-21aleppo-syria-before-and-after-20aleppo-syria-before-and-after-18aleppo-syria-before-and-after-15aleppo-syria-before-and-after-14aleppo-syria-before-and-after-13aleppo-syria-before-and-after-12aleppo-syria-before-and-after-11aleppo-syria-before-and-after-10aleppo-syria-before-and-after-8aleppo-syria-before-and-after-6aleppo-syria-before-and-after-4aleppo-syria-before-and-after-3aleppo-syria-before-and-after-2-1aleppo-syria-before-and-after-1-1243e057900000578-2885154-image-a-23_1419353954242o-umayyad-900171284310517395_770899546314428_866411911919628432_oheartbreaking-before-and-after-photos-of-aleppo-syriae621ff26-9d93-4fcc-ac6d-eff72176635d_16x9_788x442images 579b4b34c36188ba2d8b4570site_0021_0042-750-0-2015110416241432b6f3e300000578-3518271-image-a-20_145946806231556ffcd80c4618822218b4568syrie-aleppo-avant-apres-topbefore-after-war-photos-aleppo-syria-fb1__700e101d63d-8db3-46cd-b4e4-49699d32cdc8_cx0_cy10_cw0_w987_r1_s_r1aleppo-citadel-8-900

A general view of damage in the Umayyad mosque of Old Aleppo, December 15, 2013. REUTERS/Molhem Barakat (SYRIA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CONFLICT RELIGION) - RTX16JX2
A general view of damage in the Umayyad mosque of Old Aleppo, December 15, 2013. REUTERS/Molhem Barakat (SYRIA – Tags: POLITICS CIVIL UNREST CONFLICT RELIGION) – RTX16JX2

makam-nabi-yunus