Serbia përpiqet të ndalojë anëtarësimin e Kosovës në UNESCO dhe INTERPOL

Prishtina nuk ka paraqitur ende kërkesën për anëtarësimin e Kosovës në organizatën UNESCO.

Nëse kjo kërkesë nuk bëhet deri në shtator, atëherë ajo do të humb mundësinë që të jetë anëtare me të drejta të plota e organizatës, pasi që vendimi merret në shtator.

Sic raportojnë mediat serbe, një kërkesë të tillë Kosova nuk do të mund ta bëj pa e formuar Qeverinë e re, që ka dal nga zgjedhjet e 11 qershorit.