SHBA-ja po punon me partnerët për gjetjen e alternativës për grurin dhe misrin ukrainas

Bridget Brink

E nominuara për ambasadore të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Ukrainë, Bridget Brink, ka thënë të martën se SHBA-ja po përpiqet të punojë me partnerë ndërkombëtarë për të ndihmuar në gjetjen e rrugëve alternative për drithërat dhe misrin nga Ukraina, raportoi CNN-i.

Për çështjen e lëvizjes së gjërave jashtë porteve, Brink ka thënë se kjo është një sfidë e madhe tani, sepse Rusia po bllokon portet në Detin e Zi dhe Detin Azov.

“Kështu që ne po përpiqemi të punojmë me partnerë ndërkombëtarë dhe të tjerë për të ndihmuar në gjetjen e rrugëve alternative për drithërat dhe misrin nga Ukraina, si dhe për të punuar me organizatat e tjera të ndihmës për të plotësuar vendet që vareshin nga këto eksporte”, ka thënë ajo. /koha