Shefi i OKB-së: Nuk do të heqim dorë nga një armëpushim humanitar

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Antonio Guterres trajtoi krizën humanitare në Gaza në Forumin e Dohas, duke theksuar paralizën e KS të OKB-së për shkak të ndarjeve gjeopolitike.

Ai theksoi nevojën për përpjekje serioze për të përmirësuar institucionet globale në adresimin e sfidave si lufta e Gazës.

Guterres shprehu shqetësim të thellë për numrin e paprecedentë të viktimave civile, duke e përshkruar situatën që është përkeqësuar me shpejtësi në një katastrofë me implikime të mundshme të pakthyeshme për palestinezët dhe paqen rajonale.

Pavarësisht sfidave, ai pohoi angazhimin e tij për të kërkuar një armëpushim humanitar në Gaza. /mesazhi