Shkalla e vrasjeve në Gaza më e larta në botë që nga gjenocidi i Ruandës

Andrew Gilmour

Zyrtari i OKB-së Andrew Gilmour tha se shkalla e vrasjeve të ushtrisë izraelite në Gaza është më e larta në mesin e operacioneve ushtarake kundër civilëve në mbarë botën që nga gjenocidi i Ruandës në vitin 1994.

Ish-ndihmës Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së për të Drejtat e Njeriut e trajtoi këtë çështje nga këndvështrimi i së drejtës ndërkombëtare, duke ngritur pikëpyetje rreth konceptit të dënimit kolektiv. Gilmour theksoi se ky diskutim duhet të informohet nga numri tronditës i mbi 27,000 vdekjeve të civilëve dhe zhvendosja e 2.2 milionë njerëzve në vetëm katër muaj e gjysmë konflikt.

OKB vlerëson se më shumë se një milion njerëz u vranë dhe 150,000 deri në 250,000 gra u përdhunuan në rreth 100 ditë gjatë gjenocidit të Ruandës në 1994.