Shpërndau posterë anti-islam, Britania ia ndalon hyrjen kanadezes (Foto)

Një gazetare kanadeze është personi i tretë që po i ndalohet hyrja në Britani të madhe, për shkak të gjuhës së urrejtjes ndaj muslimanëve. Lauren Southern u ndalua për gjashtë orë në Calais, ku ajo po përgatitej të vinte në Britani të Madhe për të intervistuar bashkë-themeluesin e Lidhjes Angleze të Mbrojtjes Tommy Robinson. Kjo ndalesë është e treta me radhë në 72 orët e fundit.

Me sa kuptohet nga mediat, 22-vjeçarja është dërguar për tu marrë në pyetje lidhur me shqetësimet për një incidenti muajin e kaluar në Luton, ku ajo akuzohet për shpërndarjen e materialit racist në formën e posterave anti-islam.

Të premten, aktivisti austriak i krahut të djathtë Martin Sellner dhe e dashura e tij amerikane Brittany Pettibone, një komentator dhe autor i YouTube, u arrestuan nga qeveria britanike për po të njejtat arsye. /MESAZHI/

Lauren Southern, 22, who is a Canadian journalist, was denied entry to Britain after she was detained in CalaisBorder guards quizzed Lauren Southern (pictured) for six hours in Calais where she was preparing to come to the UK to interview English Defence League co-founder Tommy Robinson