Si erdhi islami në Shqipëri…

Kontakti i parë i arabëve në brigjet dhe në tokën e shqiptarëve është kryer në vitin 840.
Në shek e IX arabët erdhën në Kotorr, në Raguz në Budva dhe në qytetin Roza afër Ulqinit nga brigjet e Kartagjenës me 36 anije.
Po në këtë kohë zbresin në Durrës tregtarët e parë arab të cilët sollën edhe “FUQINË NDIKUESE TË KUR’ANIT”.
————–
Nga: Prof Moikom Zeqo: Islami në Shqipëri, Revista Spektër 27/02/1999 fq 24.

Nga: Vladimir Kera