Si shqiptohen dënimet në Kinë: Fyen një prodhues veturash, tani duhet t’i kërkojë falje për 90 ditë

I dënuari, Gu ka publikuar më shumë se dhjetë video të shkurtra në rrjete sociale, duke përdorur gjuhë fyese dhe vulgare, duke trolling dhe sulmuar Nio-n dhe pronarët e veturave të kësaj marke.

Pronari i llogarisë, “Xiaoniu Talks About Cars” në platformën e shkurtër video Douyin humbi në gjykatë dhe u dënua në shkallë të parë për t’u urdhëruar t’i kërkonte falje prodhuesit kinez të automjeteve Nio dhe të kompensonte humbjet financiare, tha departamenti ligjor i prodhuesit të automjeteve elektrike.

Gjykata vendosi se pronari i kësaj llogarie, Gu, keqinterpretoi dhe sajoi qëllimisht informacione në platformën në fjalë, duke cenuar reputacionin e prodhuesit Nio. Gjykata tani i kërkon atij të postojë një falje në llogarinë e tij Douyin për 90 ditë rresht dhe të kompensojë kompaninë për humbjet financiare që arrijnë në më shumë se 600 mijë juanë (rreth 77 mijë euro) brenda 10 ditëve nga përfundimi i vendimit, thuhet në deklaratë.

Që nga 6 prilli, Gu ka ngarkuar më shumë se dhjetë video të shkurtra në llogarinë e tij, duke përdorur gjuhë fyese dhe vulgare, duke trolling dhe sulmuar Nio dhe pronarët e veturave të markës, thuhet në deklaratë.

Nio më pas ngriti një padi kundër Guo, duke kërkuar që ai të hiqte videot, të kërkonte falje publike dhe të paguante dëmin. Gjykata vendosi se 11 videot e postuara nga Gu “dëmtuan me keqdashje reputacionin e Nios dhe i shkaktuan dëm atij”. Duhet të theksohet se aktgjykimi është i shkallës së parë dhe Gu mund të apelojë.

Rastësisht, zemërimi i tij ndaj kompanisë filloi kur Nio refuzoi t’i dorëzonte automjetin, edhe pse ai pagoi çmimin e plotë për ES6 të ri në muajin korrik.