Si u zbuluar dy sulme terroriste të planifikuara në Australi

Një i dyshuar terrorist në Australi u përpoq që ta kontrabandonte një bombë në një aeroplan duke e vendosur atë në vëllain e tij.

Plani ishte një nga dy komplotet terroriste të zbuluara kohët e fundit nga autoritetet policore të Australisë, të cilët arrestuan disa persona në Sydney të shtunën.

Të dyshuarit dyshohet se u ndihmuan nga i ashtuquajturi Shteti Islamik.

Komploti tjetër përfshinte ndërtimin dhe ngritjen e një pajisjeje që mund të lëshonte gaz toksik në një hapësirë publike të mbyllur.

Policia tha se planet ishin “ndërprerë plotësisht”.

Michael Phelan nga Policia Federale e Australisë tha se kjo ishte “një nga komplotet më të sofistikuara që ndonjëherë është tentuar në tokën australiane”./Mesazhi/