Siri, mbi 90 civilë të vrarë nga bombardimet ruso-siriane

Rreth 90 persona, mes të cilëve shumë fëmijë, kanë mbetur të vrarë në dhjetëra sulme ajrore siriano-ruse mbi Alepo dhe rrethinat e tij.

Sipas televizionit arab Al Jazira, në një nga këto sulme, në fshatin Beshkati në perëndim të Alepos, janë vrarë 12 anëtarë të një familjeje, mes të cilëve 6 fëmijë, të mitur dhe adoleshentë.

Bombardimet qeveritaro-ruse në Siri rifilluan në agim dhe vunë në shënjestër pjesën lindore të Alepos, e kontrolluar nga rebelët dhe e rrethuar nga forcat besnike të Assad.

Sipas gazetarëve në terren, në dy orët e fundit janë bombarduar lagjet Katerji, Majsar dhe Karm Tahan.

Burimet saktësojnë se zona ku ndodhet kampi i refugjatëve palestinezë, Handarat, është përfshirë nga bombardimet dhe për pasojë shumë civilë kanë humbur jetën.

Ndërkohë, llogaritet se mbi 6 mijë persona, shumica e të cilëve militantë të ISIS, janë vrarë në Siri në dy vitet e fundit nga aksionet e koalicionit të udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara.

Të dhënat janë publikuar nga Observatori Kombëtar për të Drejtat e Njeriut në Siri, ONDUS, që saktëson se nga 6.213 të vrarë, 5.357 janë militant te ISIS-it dhe 611 civilë. /tch/